شعار سال ۹۸ و نامگذاری سالها در ایران
شعار سال ۹۸ | نامگذاری سالها در ایران بهطور رسمی توسط آيتالله سیدعلی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی ایران و اولین بار در پیام نوروزی سال ۱۳۷۸ رخ داد. در آن سال رهبر ایران عنوانی را برای آن سال انتخاب نمود و پس از آن این نامگذاری به شکل یک سنت همه ساله تکرار میگردد.
بنابرگفته غلامعلی حداد عادل فلسفه این کار جلب توجه مردم به یک ارزش خاص گذو همینطور در نقطه مقابل آن به یک مشکل است. بر این اساس رهبر با اطلاعات و گزارشهایی که از سراسر کشور دریافت میکند، و بررسی برخی پارامترهای اجتماعی، دینی و فرهنگی دیگر، مردم را به یک موضوع توجه میدهد.
در سالیانی که رهبر ایران به نامگذاری سال میپردازد، بیشتر مطالب پیامهای نوروزی او نیز دربارهٔ دلایل این نامگذاری است. به نظر میرسد نامگذاریها از سال ۱۳۸۲ به بعد، ارتباط مستقیمی با دولت پیدا کردهاست، که برخی آن را مربوط به دولت وقت آن زمان، دولت وقت سید محمد خاتمی میدانند.
سیدعلی خامنهای با تعیین نام برای این سالها، در واقع بر توقعات مردم از دولت تأکید گذاشتهاست. در هر صورت این نامگذاریها چون از سوی عالیترین مقام جمهوری اسلامی صورت میگیرد، هرساله تکاپویی در نهادهای حکومتی ایجاد میکند و با تبلیغات بسیاری همراه میشود.
اینفوگرافیک شعار های ۲۱ سال گذشته
شعار سال ۹۸
- شعار سال ۱۳۷۸: سال امام خمینی نامیده شد. این نامگذاری به دلیل همزمانی آن با یکصدمین سال تولد روحالله خمینی، رهبر پیشین جمهوری اسلامی بود.
- شعار سال ۱۳۷۹: سال امام علی بود. دلیل آن نیز وجود دو عید غدیر در آن سال بود.
- شعار سال ۱۳۸۰: سال اقتدارملی و اشتغالآفرینی نامیده شد. با پیشنهاد محمد خاتمی برای نامگذاری اولین سال در قرن بیست و یکم به نام سال ” گفتگوی تمدنها و سخنرانی وی در مجمع عمومی سازمان ملل با استقبال سران مواجه گردید و نقطه روشنی در تاریخچه دیپلماسی پس از انقلاب بود، گمان میرفت که سال ۱۳۸۰ نیز، سال «گفتگوی تمدنها» نام گیرد.
- شعار سال ۱۳۸۱: به عنوان سال عزت و افتخار حسینی نامگذاری شد. دلیل این نامگذاری نیز تقارن ماه محرم قمری در فروردین و اسفند ماه همان سال بود، در واقع دهه محرم که روزهای سوگواری شیعیان است دو بار در یک سال قرار گرفته بود.
- شعار سال ۱۳۸۲: سال خدمتگزاری.
- شعار سال ۱۳۸۳: سال پاسخگویی بود. بیشتر سازمانهای دولتی سعی کردند تا با تهیه بولتن و جزواتی دربارهٔ عملکرد وزارتخانه یا سازمان مربوطه، خود را پاسخگو نشان دهند برخی سازمانها جلسات مردمی برپا میکردند و به سوالات مردم پاسخ میگفتند.
- شعار سال ۱۳۸۴: تحت عنوان سال همبستگی ملی و مشارکت عمومی نامگذاری شد که برخی آن را به نوعی از دلمشغولیهای رهبر جمهوری اسلامی دانستند. تهدیدات ایالات متحده و کشمکش اروپا و جمهوری اسلامی بر سر فعالیتهای هستهای ایران موجب گردید تا خامنهای تمامی مطبوعات، احزاب و سیاستمداران داخلی را به نوعی همبستگی و دوری از مناقشات داخلی دعوت کند.
- شعار سال ۱۳۸۵: سال پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله نامیده شد. اساس این نامگذاری از آن جهت بود که در آن سال دو بار تاریخ وفات محمد (صلی الله علیه و آله وسلم)، به تاریخ قمری، در تقویم بود. یکبار در ابتدای سال و یکی در پایان سال. برخی نیز آن را به دلیل چاپ کاریکاتورهای پیامبر اسلامر اقدامی بیسابقه در نشریه دانمارکی در سال قبل از آن میدانند. محمود احمدینژاد، رئیسجمهور وقت ایران، نامههای خود به سران کشورهای جهان در این سال، با یادکرد این نامگذاری و به پیروی از پیامبر اسلام نگاشته و ارسال نمود.
- شعار سال ۱۳۸۶: سال اتحاد ملی، انسجام اسلامی. او در ادامه پیام نوروزی اضافه کرد: «آرزو و امید همه ایرانیان «استقلال ملی، عزت ملی و رفاه عمومی ملت» است و همه این اهداف به برکت «ایمان اسلامی، اتحاد کلمه» خواهد شد» و «ایجاد تفرقه و تضعیف وحدت ملی ایرانیان» و «به وجود آوردن مشکلات اقتصادی برای متوقف کردن پیشرفت کشور» را دو روش عمده دشمنان برای مقابله با ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی برشمرد.
- شعار سال ۱۳۸۷: نوآوری و شکوفایی. او در تشریح علت نامگذاری سال ۱۳۸۷به این عنوان، به «نوآوری بزرگ و تاریخی ملت ایران در پیروزی انقلاب ایران (۱۳۵۷)» اشاره کرد. سال ۱۳۸۷ سیامین سال بعد از انقلاب ۱۳۵۷ ایران است.
- شعار سال ۱۳۸۸: حرکت به سمت اصلاح الگوی مصرف.
- شعار سال ۱۳۸۹: همت مضاعف، کار مضاعف.
- شعار سال ۱۳۹۰: جهاد اقتصادی. به دلیل سال ابتدایی طرح هدفمندسازی یارانهها در ایران و افزایش تحریمهای بینالمللی علیه ایران در سال ۱۳۸۹، رهبر ایران فعالیتهای اقتصادی را کافی ندانست و ضمن نامگذاری سال ۱۳۹۰ به عنوان (جهاد اقتصادی) خواستار مجاهدت کلیه قشرها و نهادها در زمینه اقتصاد شد.
شعار سال ۱۳۹۱: تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی. - شعار سال ۱۳۹۲: حماسهٔ سیاسی و حماسهٔ اقتصادی توجه به تولید ملی به عنوان «حماسه اقتصادی» و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ در ایران به عنوان «حماسه سیاسی»، دلیل نامگذاری این سال است.
- شعار سال ۱۳۹۳: اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی
- شعار سال ۱۳۹۴: دولت و ملت، همدلی و همزبانی
- شعار سال ۱۳۹۵:اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل
- شعار سال ۱۳۹۶: اقتصاد مقاومتی، تولید – اشتغال
- شعار سال ۱۳۹۷: حمایت از کالای ایرانی
- شعار سال ١٣٩٨ : رونق تولید
منبع : ویکی پدیا فارسی
کلید واژه ها : شعار سال ۹۸, شعار سال ۹۸, ۹۸, شعار, رونق تولید,
Leave a comment