موشن گرافیک رایگان

نکاتی مختصر و مفید برای استفاده از انیمیشن در ارائه ها

اکثر سخنرانان تمایل دارند تا سبک ارائه خودشان را در راستای دو طیف قراردهند. دسته اول در اسلایدها از هیچ نوع انیمیشنی استفاده نمی کنند.

دسته دوم از عوامل تاثیر گذار در تمامی اسلایدها استفاده می کنند؛ اسلایدهایشان را بسیار خسته کننده ایجادمی کنند یا خیلی زیادی از آن هااستفاده می کنند؛ هر صدا و حرکتی (افکت) را که پیدا می کنند به اسلایدها اضافه می کنند.

اما انیمیشن را می توان به شیوه ای استفاده کرد که هم مخاطب را جذب کند و هم پیام و مفهوم ارائه را به درستی انتقال دهد.

با ابزارهای مدرن ارائه، همه چیز در داخل اسلایدهای شما می تواند متحرک باشد. به این ترتیب شما می توانید یک تجربه داستان سرایی بصری ایجاد کنید، به جای اینکه صرفا یک دسته از آمارها، ارقام و متن را در اسلایدها ایجاد کنید.

در ادامه، برخی نکات و ترفندهای خلاقانه و مؤثر استفاده از انیمیشن در ارائه های خود پیدا خواهید کرد.

اصول و اساس استفاده از انیمیشن برای ارائه تاثیرگذار

هنگام ایجاد ارائه و استفاده از انیمیشن برای تزریق حس نشاط (زندگی) ، چند نکته کوچک را باید به یادداشته باشید.

با استفاده زیادی از انیمیشن مخاطبان خود راغافلگیرنکنید

استفاده از افکت های متحرک را تا حد لازم به حداقل برسانید. اطمینان حاصل کنید که به پیام ارائه شما غلبه نمی کند و اسیب نمی زند. با وجود گزینه ها و امکانات در نرم افزارهای ارائه، استفاده از این تکنیک اسان است اما مطمئن شوید که زیاده روی نمی کنید.

سازگاری با افکت های متحرکی که استفاده می شود

هنگامی که شما انیمیشن را به عناصر در اسلایدها اضافه می کنید، با گزینه های خود سازگار باشید. حداکثر از دو یا سه نوع انیمیشن استفاده کنید. انیمیشنی که از سمت راست وارد می شود را جای عنوان و انیمیشنی که از سمت چپ وارد می شود را به جای زیر عنوان ، اعمال نکنید. خیلی کمتر از بقیه متن استفاده کنید.

یک جهت را دنبال کنید تا اطلاعات به راحتی قابل درک باشد.

در کنار نکات قبلی، از افکت های متحرک برای دنبال کردن جهت محتوای خود استفاده کنید. از بالا به پایین یا از یک طرف به سمت دیگر، و یا هر افکت دیگر که می تواند تاکیید به مهم ترین نقطه در هر اسلاید داشته باشد را انتخاب کنید.

Visualize an eye flow تجسم کردن جریان چشم

هنگامی که اسلایدها راطراحی می کنید و به آن ها انیمیشن اضافه می کنید ؛ فکر کنید که مخاطب اطلاعات را اسکن می کند. تصور کنید که مخاطبتان شما و ارائه ی شما را دنبال می کنند ؛بر این اساس افکت ها را اضافه کنید.(خود را جای مخاطب قرار دهید) شمامی توانید انیمیشن را به بخش هایی که نیاز به توجه بیشتری دارند اضافه کنید. مراقب باشید در مسیر نادرست از انیمیسن استفاده نکنید.

با این نکات ساده شما باید بدون دردسر قادر به استفاده از انیمیشن در اسلاید های خود باشید.

ایده های خلاقانه برای استفاده از انیمیشن پاورپوینت

با کمک انیمیشن، مجموعه ای از اسلایدها را می توان به جریانی در یک صحنه تبدیل کرد.

در پایین اسلایدی از کتاب ology خانم Nancy Duarte آمده است. ایده ی این ارائه در واقع تبدیل اسلایدها به یک سری حرکات است. این سبک انیمیشن پیشرفته حس متفاوتی را به مخاطب منتقل می کند. بنابراین توجه اش را جلب می کند و تا پایان منتظر می ماند. (اسلایدهای متحرک)

برای ایجاد یک ارائه مانند این، شما باید از تصویر بزرگ استفاده کنید. تصور کنید که اسلاید در یک فضای بزرگ تر و داده ها زیر یک مسیر داخل آن به یکدیگر متصل هستند.

اولین چیزی که نیاز دارید تا انجام دهید، خلاص شدن از هر عنصری که در همه ی اسلایدها نشان داده شده. به عنوان مثال، لوگوی شما در گوشه پایین سمت چپ، شماره صفحه، یا هدر و پاورقی.

اسلایدها به عناصری بینشان نیاز دارند که آن ها را به هم متصل کند. یک منطقه آبی در یک اسلاید شروع می شود و در بعدی نیز ادامه می یابد. جهت های انتقال، یک حرکت از پیش تعیین شده است که فرد می تواند از ان تقلید کند:بالا، چپ، بالا، راست. عناصر در مسیر و جهت انتقال حرکت می کنند و تصویر را تکمیل می کنند.

عناصر در هر طرف نیز می توانند متحرک باشند تا اثرات بصری بیشتری ایجاد کنند.

بایدها و نبایدهای انتقال متحرک ها

هنگام انتقال اسلایدها ، باید چندنکته را به یاد داشته باشید. در غیر این صورت زیاده روی کرده و جذابیت ارائه از بین می رود. خوشبختانه، اینجا گزینه هایی مانند شیشه های شکسته، حرکت های چرخشی و افکت های پیکسلی وجود ندارد. بیایید فقط از آن دوری کنیم. (تصویر۱)

خلاصه ای از بایدها و نبایدها که باید انجام دهید:

بایدها

  • اگر به داستان کمک می کند از انتقال در اسلایدها استفاده کنید
  • از انتقال استفاده کنید اگر از این طریق مخاطب را در ارائه راهنمایی می کند
  • از انتقال استفاده کنید اگر به اضافه کردن تاکیید بربخش خاصی کمک می کند
  • از انتقال و عنصر های خاص متحرک استفاده کنید، اگر در کنار هم مناسب هستند و تعادل را به هم نمی زنند
  • اگر بیش از اندازه است ، آن را تجزیه و تحلیل کنید.
  • همیشه برای بررسی پیشرفت خود از عملکرد پیش نمایش استفاده کنید.

نبایدها

  • از انتقال استفاده نکنید اگر به ارائه شما هیچ چیز مثبتی اضافه نمی کند.
  • از انتقال های گوناگون استفاده نکنید، مگر برای ایجاد یک صحنه که در بالا توضیح دادیم. و اگر چنین است، توجه داشته باشید که چگونه از آنها استفاده می کنید.
  • از انتقال استفاده نکنید اگرگیج کننده هستند و باعث انحراف از داستان می شود.

عناصر متحرک داخل اسلاید

حالا که ما به برخی ایده های انتقال متحرک نگاه کردیم؛ اجازه دهید حرکت عناصر در اسلایدها را نیز بررسی کنیم.

تقریبا هر چیزی را می توان متحرک کرد از شکل ها و شیپ ها تا نمودارها. همانطور که قبلا بیان شد عناصر می توانند با انتقال در ارتباط باشند. اما آنها همچنین می توانند افکت های بصری دیگری داشته باشند.

بیایید نگاهی به برخی از انیمیشن های خلاقانه عناصر داخل اسلاید کنیم:

داستان سرایی

یک روش خلاقانه استفاده از عناصر متحرک، تقلید ساخت یک تصویر کامل است. راه این کار این است که اولین اسلاید ارائه را برای اولین بار طراحی کنید. ایده این است که همه قطعه های پازل را در جای درست خود قرار گرفته و سپس به عقب برگردند.

نمونه داستان سرایی

استفاده از نمودارهای متحرک

در سایت visme ابزار دستی به نام Graph Engine وجود دارد. تمام نمودار ها با این ابزار بصورت خودکار متحرک می شوند. بنابراین، آن ها برای اضافه کردن به ارائه های متحرک مناسب هستند.

نمونه نمودارهای متحرک

نمودار های ون را متحرک کنید

هنگامی که یک نمودار “Venn”را به ارائه خود اضافه می کنید، نیازی به ایستایی نیست. چرا هر بخش را متحرک نکنید؟ ابتدا، حلقه ها (یا هر شکل دیگری که استفاده می کنید) را متحرک کنید. پس از اینکه نمودار کامل شد، متن را متحرک کنید تا در موقعیت مناسب روی نمودار ظاهر شود.

نمونه نمودارهای ون متحرک

از گردینت های (gradient) متحرک استفاده کنید

استفاده از گردینت های متحرک در اسلاید ها روشی ظریف برای اضافه کردن حرکت به داستان ارائه شماست. گردینت های متحرک می توانند به روش های گوناگون استفاده شوند. برای مثال؛ شما می توانید رنگ پس زمینه را به تدریج از سبز به آبی تغییر دهید.

ترفند استفاده از گردینت های رنگی ،ایجاد یک پالت رنگ است. از این طریق میتوانید روند تغییر رنگی به رنگ دیگر را کنترل کنید. به عنوان مثال، برای نشان دادن چرخه ی باران می توان از روند تغییر ابی به سبز استفاده کرد.

شما حتی می توانید از یک صحنه متحرک روز به شب که اسلاید به اسلاید تغییر می کند، استفاده کنید. آسمان می تواند از بالای صفحه یا پایین مانند پرده ی پشت صحنه تئاتر حرکت کند.

بایدها و نبایدها در متحرک سازی عناصر موجود در اسلایدها

در ادامه برخی از نکات مهم برای یادآوری در هنگام متحرک سازی عناصر در اسلایدهای شما وجود دارد.

بایدها:

  • باید بین تمام انیمیشن هایی که استفاده می شود تعادل و هماهنگی باشد.
  • بخش های مهمی از اطلاعات را متحرک کنید
  • برای حفظ یکپارچگی در تمام ارائه از یک سبک انیمیشن استفاده کنید
  • از جدول زمانی برای کمک به زمان بندی انیمیشن های خود استفاده کنید.
  • همیشه برای مشاهده روند خود از گزینه پیش نمایش استفاده کنید.

نبایدها

  • هرچیزی را در ارائه خود متحرک نسازید. چراکه می تواند باعث ضعف ارائه شود.
  • سبک های گوناگون را زیاد ترکیب نکنید. زیرا باعث از بین رفتن هماهنگی و تعادل در ارائه می شود.
  • عنصرهای متحرک را به طور همزمان حرکت ندهید .

منبع: visme

ولی با یادگیری پاورپوینت به صورت حرفه ای و تخصصی از زمان صرف شده برای تولید یک موشن گرافیک جلوگیری می شود و همچنین هزینه های ساخت و ویرایش به نسبت قابل توجهی پایین می آید.

برای یادگیری کلیه آموزش های ساخت موشن گرافیک در پاورپوینت در کارگاه تخصصی آموزش اینفوموشن در پاورپوینت شرکت فرمایید



Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 + = 11